Вярванията във влиянието на камъните върху енергията на зодиакалните знаци са част от дългата история на езотеричните практики. Ще проучим този интригуващ аспект на духовността и как различни кристали могат да подпомагат и засилват енергията на отделните знаци от зодиака.

 

Първият зодиакален знак е Овен, знак на огъня – нетърпелив, енергичен, импулсивен  и амбициозен. На хората, родени под знака на Овен се препоръчват камъни като малахит, авантюрин, гранат и рубин.

 

Телец е земен знак, който се свързва със земната стихия и съзвездието Телец. Родените под знака на тази зодия имат няколко характерни особености, но най-вече се откроявaт: сърдечност, весел нрав, обичат музиката и изкуствата, интересуват се от различните науки, и имат голямо въображение. Подходящи са камъни като ахат, малахит, карнеол и сапфир.

 

Близнаците са най-приключенският и непредсказуем знак. Това са общителни хора, интелектуалци с остър ум, които са предразположени към промени в настроението. Те лесно продължават с необмислени действия, преобръщат целия си живот с главата надолу за секунди.  За тях се препоръчват камъни като цитрин, тюркоаз, планински кристал и кехлибар.

 

Представителите на зодия Рак са загадъчни, тайнствени и състрадателни. Предани към своето семейство и близките си. За чувствителните раци е най-подходящи са бял кристал, оникс, опал.

 

Лъвовете са благоразположени, сърдечни, великодушни, щедри, но е истина и че обичат да ги ласкаят, да чуват комплименти и хвалби за себе си,,,има и защо!  Те изпъкват като лидери, имат добри водачески умения. Камъните подходящи за техния огнен характер са тигрово око, яспис, рубин, червен ахат.

 

Девите са умни, образовани, имат търговски способности или научни интереси, а също така остра наблюдателност и критичност. Надарени са със силно чувство за ред. Външно се показват доволни, защото са твърди и честолюбиви. От тях човек трудно може да изтръгне тайна. Отдават голямо значение на облеклото и външността си. Подходящите камъни за тях са син сапфир, кристален кварц, гранат, циркон.

 

Везните са весели, жизнерадостни, любезни, дружелюбни и силно чувствителни, особено що се отнася до справедливостта. Те са отстъпчиви, умеят да се приспособяват към дадените условия. Не си налагат мнението и не се натрапват. Интересите им са насочени към изкуствата. Те могат да се доверят на камъни като розов кварц, нефрит, опал, лунен камък.

 

Скорпионът е известен с това, че е неразгадаем, загадъчен и мистичен. Те имат силна воля, пламенност, енергичност, чувствителност и магнетичен чар, с което се обяснява и голямата им привлекателност. За тях е характерно самоуважението, чувството за достойнство и коравосърдечност към чуждите похвали и празнини. За тях най-подходящи са аквамарин, хематит, топаз, опушен кварц.

 

Стрелците обичат спокойствието, разбирателството, комплиментите, добрите маниери, музиката, танците, собствения си глас, собственото си отражение в огледалото, добрия вкус, украшенията, нежността, флирта, кокетството, сладостите, развлеченията, красноречието. Те имат силно въображение, откровенност, смелост, доблест и са жизнерадостни. За свободомислещите и идеалистични Стрелци, най-подходящият камъни са лазурит, оникс, черен обсидиан, содалит.

Козирогът е зодиакалният знак, който е посветен на езическия бог РА на Слънцето – символ на плодородието и на обновяващата се природа. Богът РА е бил изобразяван като мъж с рога.Те имат остър ум. Имат добър усет и добре познават хората. Козирозите трябва да носят малахит, лазурит, перидот, флуорит.

 

Водолеите притежават огромна интелектуална сила и способност да общуват, креативни личности. Ако трябва родените под знака на Водолей да бъдат описани с една дума, то тя е независими. Най-много ценят свободата си и най-добре се чувстват сред приятели. Добре е да носят камъни като тюркоаз, кехлибар, лабродарит, амазонит.

 

Рибите са дванадесетият астрологичен знак на зодиака, който произхожда от съзвездие Риби астрология се нарежда към съзвездието. Те са жадни за обич, пълни с доброта и готовност за саможертва. Те са чувствителни, леко податливи на влияние и склонни към меланхолия. Обиждат се лесно. Подходящи камъни за тях са аметист, хризолит, флуорит, берил.

 

Камъните представляват удивителен начин да засилват енергията на знака ви от зодиака. Специфичните камъни, асоциирани с всеки зодиакален знак, се твърди, че подобряват характеристиките и качествата на дадения знак, като същевременно помагат за преодоляване на потенциални негативни влияния. Ние в Omm Cat предлагаме гривни със специално подбрани камъни за всяка зодия.

Можете да ги видите тук:

https://ommcat.com/store/yoga-accesories/zodiaklana-grivna/ .

Всички зодии имат камъни, които влияят върху зодията
Зодиакалните гривни засилват силата по положителните ви качества и потока на енергия към вас

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now Button